Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Στο προσκήνιο τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για την αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα στο 25%, εν αναμονή της Συνόδου G20 αυτή την εβδομάδα. Χαμηλότερα κινείται το ευρώ. Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου.

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη. Στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,2%, στο Παρίσι ο CAC 0,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,6%.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται χαμηλότερα κατά 0,3%, όπως και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ. Χαμηλότερα (-0,5%) ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.  

Στην ατζέντα των επενδυτών οι εμπορικές συνομιλίες Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας. Ο Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal ότι «είναι εξαιρετικά απίθανο» να καθυστερήσει η αμερικανική κυβέρνηση την αύξηση στο 25% στους εμπορικούς δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας $200 δισ.

«Η μόνη συμφωνία» που θα επέτρεπε να μη γίνει αυτό «θα ήταν η Κίνα να ανοίξει» την αγορά της «στον ανταγωνισμό των ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ στην WSJ. «Σε ό,τι αφορά τις άλλες χώρες, επαφίεται σ' εκείνες» πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι 10% φόροι σε λάπτοπς και iPhones που εισάγονται από την Κίνα θα μπορούσαν επίσης να εφαρμοστούν.

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου έρχονται λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση των ηγετών των 20 μεγάλων οικονομιών, αργότερα αυτή την εβδομάδα, στο Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή. Εκεί αναμένεται συνάντηση Τραμπ και Σι Τζίνπινγκ

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,17% στο $1,1309. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 0,6% στα 51,31 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,35%, στα $60,27.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v