Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το ενδιαφέρον στο εμπόριο

Εν αναμονή καλών εξελίξεων, όσον αφορά τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο, βρίσκεται η αγορά. Ισχυρά εμπορικά στοιχεία δημοσίευσε το Πεκίνο. Συνεχίζεται η συζήτηση για τη συμφωνία του Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το ενδιαφέρον στο εμπόριο

Eνδείξεις προόδου στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας αναμένουν οι επενδυτές, με το εμπόριο να δίνει ρυθμό (και) στη σημερινή μέρα. 

*Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,8%

*Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,1%

*Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κερδίζει 0,4%

*Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ επίσης κατά 0,5%

*Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ανέρχεται κατά 0,1%

Ο αμερικανός Πρόεδρος ενημέρωσε την Πέμπτη ότι οι συζητήσεις πηγαίνουν «πολύ καλά» με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να επιλύσουν τις διαφορές τους πριν τη διορία της 1ης Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, το Πεκίνο δημοσίευσε πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα εμπορικά στοιχεία. Οι κινεζικές εισαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν αρνητική κίνηση κατά 41,2%, ενώ τον Δεκέμβριο η κίνηση ήταν μικρότερη (35,8%).

Κατά 2,4% υποχώρησαν οι κινεζικές εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τον Δεκέμβριο είχε καταγραφεί μεγαλύτερη πτώση (3,5%), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. 

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ μειώθηκε ωστόσο στα 27,3 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο, από 29,87 δισ. τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το MarketWatch.

Η οικονομία της Γερμανίας παρέμεινε στάσιμη το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, μετά τη συρρίκνωση του τριμήνου Ιουλίουι-Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά από το 2015. 

Το ΑΕΠ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας παρέμεινε αμετάβλητο σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 0,1%.

Στο μέτωπο του Brexit, η βρετανίδα Πρωθυπουργός εξακολουθεί να αναζητά μία διέξοδο και να προσπαθεί να κλείσει μία συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Στο βρετανικό κοινοβούλιο συνεχίζεται η συζήτηση για τα επόμενα βήματα.

Yποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Renault το 2018, παρά τη σημαντική συμβολή που είχε η συνεργασία με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan. Όπως ενημέρωσε η εταιρεία, θα διατηρήσει το μέρισμα στο επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς.

Τα καθαρά κέρδη διολίσθησαν στα 3,3 δισ. ευρώ (3,73 δισ. δολάρια) από 5,21 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα σημείωσαν αρνητική κίνηση (-2,3%), στα 57,42 δισ. όπως ανακοίνωσε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v