Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι νέες εμπορικές ελπίδες στηρίζουν τις ευρωαγορές

Αναβάλλει ο Τραμπ την αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα, που επρόκειτο να εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου. Παράταση του Brexit κατά δύο μήνες, εξετάζει η Μέι. Από «κόσκινο» περνάει τη Deutsche Bank το αμερικανικό Κογκρέσο. Ανοδικά το ευρώ.

Οι νέες εμπορικές ελπίδες στηρίζουν τις ευρωαγορές

Η πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ να αναβάλλει την αύξηση των δασμών στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, καθώς οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας σημειώνουν «ουσιαστική πρόοδο», κυριαρχεί στις αγορές.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσε ότι υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο. Κέρδη άνω του 4% καταγράφουν τα κινεζικά χρηματιστήρια, ενώ ήπια άνοδο σημειώνουν οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,1%, ενώ στο Παρίσι ο CAC κινείται ανοδικά κατά 0,4%. Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει κέρδη 1%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,2%.

Στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι φέρεται να μελετά μεταξύ άλλων ένα σχέδιο, βάσει του οποίου η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να αναβληθεί για έως και δύο μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας ανέκαμψε, επανερχόμενη σε επίπεδο στο οποίο είχε να φθάσει από τα μέσα του Νοεμβρίου, όταν άρχιζαν οι κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», υποδεικνύει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα. 

Το ποσοστό των Γάλλων που θεωρούν τον Μακρόν «καλό» πρόεδρο αυξήθηκε στο 32% αυτόν τον μήνα, ήτοι το ποσοστό όπου βρισκόταν όταν άρχιζαν οι κινητοποιήσεις, κατέδειξε η δημοσκόπηση της Odoxa.

Στο εταιρικό μέτωπο, από «κόσκινο» περνάει το αμερικανικό Κογκρέσο την Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα. Πολλά είναι τα ερωτήματα για τις συναλλαγές και τις σχέσεις της τράπεζας με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

«Χωρίς την Deutsche Bank ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να μην είχε φτάσει ποτέ στον Λευκό Οίκο», τονίζει ο δημοσιογράφος των New York Times Ντέιβιντ Ένριχ, που έχει ασχοληθεί με πολλά τραπεζικά και χρηματιστηριακά σκάνδαλα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,18%, στο 1,1355 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v