Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικές κινήσεις στις ευρωαγορές με την προσοχή στο εμπόριο

Τα φώτα στρέφονται στην Ουάσιγκτον, όπου ξεκινάει σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με το Πεκίνο για το εμπόριο. Κέρδη χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για την HSBC το 2018. Μικρή πτώση στα καθαρά κέρδη και τις πωλήσεις για τη Danone.

Αρνητικές κινήσεις στις ευρωαγορές με την προσοχή στο εμπόριο

Καθοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η αγορά αναμένει με αγωνία τις λεπτομέρειες από τον τελευταίο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, που θα ξεκινήσει σήμερα στην Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίμηνη εκεχειρία των δύο χωρών λήγει την 1η Μαρτίου, αν και ο Τραμπ εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα ανοιχτός σε ενδεχόμενη παράτασή της.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,5%, σε αρνητικό έδαφος και ο CAC στο Παρίσι (-0,4%). Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται χαμηλότερα κατά 0,9%, ενώ ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη ελαφρώς χαμηλότερα (-0,5%),

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η δημοσίευση εταιρικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο αλλά και το 2018 συνολικά.

Κέρδη που δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοίνωσε η HSBC για την περασμένη χρονιά, παρά την αύξηση στα έσοδα από καταθέσεις στην Ασία.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 16%, φτάνοντας στα 19,89 δισ. δολάρια. Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν χαμηλότερο από την εκτίμηση έρευνας του FactSet σε δέκα αναλυτές, οι οποίοι προέβλεπαν $21,41 δισ.

Μικρή πτώση στα καθαρά κέρδη και τις πωλήσεις κατέγραψε το 2018 η εταιρεία Danone, αλλά η εταιρεία βλέπει αύξηση συγκρίσιμων πωλήσεων τη νέα χρονιά.

Η γαλλική εταιρεία ειδών διατροφής ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της περασμένης χρονιάς ήταν 2,35 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 2,45 δισ. του 2017. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα φτάσουν τα 2,28 δισ.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,7%, στα 24,65 δισ. , ενώ οι συγκρίσιμες αυξήθηκαν κατά 2,9%. Οι πωλήσεις τετάρτου τριμήνου ήταν 6,01 δισ. σε σύγκριση με τα 6,14 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να παραμένουν κοντά στο υψηλό τετραμήνου, με την πρόοδο που φαίνεται να σημειώνεται στις σινοαμερικανικές διαπραγματεύσεις να ενθαρρύνει τους επενδυτές, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας είπε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής της πολιτικής.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,1% υψηλότερα στις 21.302 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v