Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο το εμπόριο και το Brexit. Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές μεταξύ άλλων να επικεντρώνονται και στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την παράταση των διαπραγματεύσεων και μετά την 1η Μαρτίου προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι φέρεται να μελετά ένα σχέδιο βάσει του οποίου η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να αναβληθεί για έως και δύο μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph την Κυριακή.

Στελέχη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν καταρτίσει σειρά σχεδίων, τα οποία κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποφευχθούν οι παραιτήσεις υπουργών αποφασισμένων να υποστηρίξουν την προσπάθεια μερίδας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος να αποτραπεί σε κάθε περίπτωση η αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, το λεγόμενο no-deal Brexit, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τέλεγκραφ.

Στο εταιρικό μέτωπο, την εξαγορά της Spark Therapeutics ανακοίνωσε η Roche, σε ένα ντιλ ύψους 4,3 δισ. δολαρίων, καθώς η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της, όσον αφορά την αντιμετώπιση της αιμοφιλίας και τη γονιδιακή θεραπεία.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Roche θα αποκτήσει την αμερικανική Spark με $114,50 ανά μετοχή, premium 122% στην τιμή κλεισίματος της Spark στις 22 Φεβρουαρίου, σημείωσε η ελβετική εταιρεία.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,26% στις 372 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,07% στις 7.183 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,42% στις 11.505 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,31% στις 5.231 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 9.204 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,86% στις 20.436 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 3,3% στα 55,34 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,2% στα 1.329 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1350 από 1,1334 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v