Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Στο προσκήνιο η διαφαινόμενη συμφωνία Ουάσιγκτον και Πεκίνου στο εμπόριο, που θα βάλει τέλος στην κόντρα των τελευταίων μηνών. Ράλι στην Κίνα. Υποχωρεί το ευρώ. Ανοδικά το πετρέλαιο.

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Θετικό ξεκίνημα για τις ευρωπαϊκές μετοχές στο trading της Δευτέρας. 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης ενώ στο Παρίσι ο CAC σημειώνει μεγαλύτερη άνοδο κατά 0,5%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ σε θετικό έδαφος (+0,5%), όπως και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ (+0,6%).

Οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία που θα βάλει τέλος στην εμπορική τους κόντρα σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν καταγράψει σαφή πρόοδο και μια συμφωνία αρχίζει να διαγράφεται, σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει.

Οι ενδείξεις πως Ουάσιγκτον και Πεκίνο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τους δασμούς, έδωσαν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια με τις αγορές τις Κίνας μάλιστα να κάνουν νωρίτερα ράλι έως 3,5%, αν και τα κέρδη περιορίστηκαν σημαντικά στο κλείσιμο.

Στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό, τα φώτα είναι στραμμένα στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός, Λίο Βάραντκαρ, είπε –σύμφωνα με πληροφορίες- στο υπουργικό, ότι μία καθυστέρηση του Brexit μέχρι τον Ιούνιο είναι «πολύ πιθανή».

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1%, στο 1,1358 δολάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,1%, στα 55,90 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent, με ίδια κέρδη, διαμορφώνεται στα $65,19.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v