Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε εμπόριο και Brexit

Στο προσκήνιο παραμένουν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και το διαζύγιο Βρετανίας-ΕΕ. Ισχυρή άνοδο σημείωσαν τα καθαρά κέρδη και τα έσοδα της Peugeot το 2018. Σταθερό αναμένεται το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάρτιο.

Υποχωρούν οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε εμπόριο και Brexit

Χαμηλότερα κυμαίνονται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη. Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένουν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, καθώς και το Brexit, με τις ελπίδες της αγοράς να στρέφονται στην πιθανότητα να καθυστερήσει η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 1,1%, ενώ στο Παρίσι ο CAC σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,3%. 

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κυμαίνεται 0,1% χαμηλότερα, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κατά 0,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,2%.

Την πραγματοποίηση Συνόδου Κορυφής με τον Πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ, για την υπογραφή της οποιαδήποτε τελικής εμπορικής συμφωνίας, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ωστόσο, από τον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι αν και η σινοαμερικανική συμφωνία θα μπορούσε να συμβεί πολύ σύντομα, θα μπορούσε επίσης να μη συμβεί καθόλου.

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρή άνοδο σημείωσαν τα καθαρά κέρδη και τα έσοδα της Peugeot το 2018, ενώ η εταιρεία θέτει νέους μεσοπρόθεσμους στόχους. 

Τα καθαρά κέρδη για τη χρονιά αυξήθηκαν κατά 47%, φτάνοντας στα 2,83 δισ. ευρώ (3,21 δισ. δολάρια) σε σύγκριση με τα 1,92 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα αυξήθηκαν 19%, στα 74,03 δισ. ευρώ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ενημέρωσε ότι θα προτείνει μέρισμα €0,78 ανά μετοχή για το 2018, από 0,53 την προηγούμενη χρονιά. Για το νέο έτος, αναμένει σταθερή αγορά στον ευρωπαϊκό κλάδο, μείωση 1% στη Λατινική Αμερική, 3% στην Κίνα και αύξηση 5% στη Ρωσία.

Στο μέτωπο των δεδομένων, αμετάβλητο αναμένεται να διατηρηθεί το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της εταιρείας ερευνών GfK.

Ο δείκτης -που δείχνει την τάση για τον επόμενο μήνα κάθε φορά- αναμένεται να φτάσει στις 10,8 μονάδες τον Μάρτιο, αμετάβλητος από τον Φεβρουάριο ενώ είναι σε ευθυγράμμιση με την πρόβλεψη των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal.

Υποχωρούν από το υψηλό πενταμήνου τα ασιατικά χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v