Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η Σύνοδος Τραμπ-Κιμ. Η Βόρεια Κορέα ήθελε πλήρη άρση των κυρώσεων εναντίον της, χωρίς να κάνει τις παραχωρήσεις που ήθελαν οι ΗΠΑ, τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος. Στο επίκεντρο και οι εμπορικές σχέσεις με το Πεκίνο.

Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αντίθετα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές τις μεσημεριανές ώρες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει σταθεροποιητικές κινήσεις, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,4%, ενώ στο Παρίσι ο CAC κινείται ανοδικά κατά 0,1%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,6%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,6%.

«Μερικές φορές πρέπει να αποχωρείς, και αυτή ήταν μία από αυτές τις φορές», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, χωρίς συμφωνία μαζί του.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες, αλλά πιστεύει ότι δεν ήταν σωστή στιγμή για να υπογράψουν οτιδήποτε. «Δεν θα μπορούσα να έχω υπογράψει μία συμφωνία σήμερα. Τα έγγραφα ήταν έτοιμα για υπογραφή, ωστόσο δεν ήταν η σωστή στιγμή. Προτιμώ να το κάνω σωστά».

Αιτία του ναυαγίου ήταν οι κυρώσεις εναντίον τους, όπως σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Ηθελαν να αρθούν εντελώς οι κυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι η Βόρεια Κορέα ήταν πρόθυμη να κάνει κάποιες παραχωρήσεις, αλλά όχι αυτές που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούσαν.

Οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εμπορικές εξελίξεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας. Την Τετάρτη ο Robert Lighthizer, εμπορικός αντιπρόσωπος της Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι τα προβλήματα των ΗΠΑ με την Κίνα είναι «πολύ σοβαρά» για να επιλυθούν με υποσχέσεις του Πεκίνου για την αγορά περισσότερων αμερικανικών αγαθών. Είναι πολύ νωρίς να προβλέψουμε την έκβαση των εμπορικών συνομιλιών με το Πεκίνο, ανέφερε σε επιτροπή του Κογκρέσου

Στο εταιρικό μέτωπο, ελαφρώς πιο βαθιά ήταν η καθαρή ζημία της Carrefour το 2018. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία

Η γαλλική εταιρεία λιανικού εμπορίου ενημέρωσε ότι η καθαρή ζημία για τη χρονιά ήταν 561 εκατ. ευρώ (638,4 εκατ. δολάρια), σε σύγκριση με τη ζημία ύψους 531 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα. 

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο δείκτης τιμών καταναλωτή – εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης – ενισχύθηκε κατά 1,7% σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο, στη Γερμανία, όπως και τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v