Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κόντρα Ινδίας-Πακιστάν έριξε τις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα χρηματιστήρια του Λονδίνου, της Φρανκφούρτης και της Μαδρίτης. Οριακή άνοδος για τον δείκτη MIB του Μιλάνου. Υποχωρεί το ευρώ. «Άλμα» 3% για το πετρέλαιο

Πιέσεις ασκήθηκαν καθώς προβληματίζει η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ινδίας - Πακιστάν.

Η αντιπαράθεση έχει προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή κοινότητα, η οποία φοβάται μια ανοικτή σύγκρουση μεταξύ των δύο κρατών, που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, για την αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, μήλον της έριδος μεταξύ τους από το 1947.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πίσω στην Ευρώπη, σε νέο χαμηλό υποχώρησε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας πτώση για όγδοο συνεχόμενο μήνα, καθώς τα διευθυντικά στελέχη της περιοχής έγιναν πιο απαισιόδοξα όσον αφορά τα αποθέματα, τα βιβλία παραγγελιών και τις προσδοκίες παραγωγής.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη διολίσθησε στις 106,1 μονάδες αυτόν τον μήνα, από το αναθεωρημένο σημείο των 106,3 του Ιανουαρίου.

Επιπλέον, το πράσινο φως για την παράταση της θητεία του Γενς Βάιντμαν έδωσε το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή του Reuters.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας αναμένεται να μείνει στη θέση του για ακόμη οκτώ χρόνια.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,28% στις 372 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,61% στις 7.107 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,46% στις 11.487 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,26% στις 5.225 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,17% στις 9.211 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,19% στις 20.498 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 3% στα 57,13 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,5% στα 1.321 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1367 από 1,1389 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v