Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Με μικρή άνοδο κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Αμετάβλητος ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό.

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα φτάνουν σύντομα στο τέλος τους.

Ειδικότερα, ο Μνούτσιν υποστήριξε ότι μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών και ότι πλέον οι συνομιλίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Πίσω στην Ευρώπη, η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να σχεδιάζει την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία, είπε η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με εκπρόσωπό της. Η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε το σχόλιο σε εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε την περασμένη εβδομάδα αναβολή του Brexit μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, αποτρέποντας προς το παρόν τουλάχιστον τον κίνδυνο άτακτης βρετανικής εξόδου από το μπλοκ, κάτι που οι επενδυτές φοβούνται ότι θα είναι πλήγμα για την οικονομία.

Στο εταιρικό μέτωπο, αυξήθηκαν τα έσοδα του πρώτου τριμήνου για τη Vivendi, με βοήθεια από την ισχυρή ανάπτυξη της θυγατρικής της, Universal Music Group (UMG).

Ο γαλλικός όμιλος τηλεπικοινωνιών ενημέρωσε ότι τα έσοδα για την περίοδο ήταν 3,46 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τα 3,12 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η αύξηση αποδίδεται κυρίως στην άνοδο της UMG, καθώς τα έσοδά της ενισχύθηκαν και έφτασαν το 1,5 δισ. από 1,22 δισ. ευρώ το ίδιο περσινό διάστημα.

Στο μεταξύ, η Deutsche Bank εκτιμά ότι μια συγχώνευση με τη Commerzbank μπορεί να οδηγήσει σε χαμένα έσοδα €1,5 δισ., εξαιτίας της φυγής πελατών από τη νέα οντότητα, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.

H εκτίμηση θεωρείται σημαντική για την αξιολόγηση του ντιλ με τη Commerzbank, σημείωσαν οι πηγές.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,15% στις 388 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 7.436 μονάδες, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,17% στις 12.020 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,11% στις 5.508 μονάδες.

Στον αντίποδα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,3% στις 9.497 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,16% στις 21.892 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1,2% στα 63,14 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,3% στα 1.291 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1306 από 1,1301 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v