Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία για τη σινοαμερικανική σχέση στηρίζει τις ευρωαγορές

Η ελπίδα του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ για ολοκλήρωση των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου, στο επίκεντρο των επενδυτών. Η Huawei δεν πρέπει να αποκλειστεί από τα 5G, τονίζει η Γερμανία.

Η αισιοδοξία για τη σινοαμερικανική σχέση στηρίζει τις ευρωαγορές

Ηπιες ανοδικές κινήσεις σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το κλίμα να ενισχύεται από τις ενδείξεις για θετική έκβαση στις εμπορικές συνομιλίες Ουάσιγκτον-Πεκίνου. 

Η αγορά επικεντρώνεται και στα εταιρικά αποτελέσματα. Μεγάλες τράπεζες, όπως η Citigroup και η Goldman Sachs, δημοσιεύουν στοιχεία πρώτου τριμήνου σήμερα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης, στο Παρίσι ο CAC κινείται οριακά θετικά. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κινείται ανοδικά κατά 0,2%, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κατά 0,3% και ο PSI στη Λισαβόνα κατά 0,6%.

Οπως μετέδωσε το Reuters, ο Στίβεν Μνούτσιν σημείωσε πως ελπίζει ότι οι δύο πλευρές είναι «κοντά στον τελικό γύρο διαπραγματεύσεων».

Ο υπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, δήλωσε ότι ο ίδιος και ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτιζερ, θα προχωρήσουν σε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες την επόμενη εβδομάδα με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He. Οι αξιωματούχοι συζητούν επίσης το εάν χρειάζονται περισσότερες προσωπικές συναντήσεις για τη σύναψη συμφωνίας.

Στο εταιρικό μέτωπο και την κόντρα με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, τη Huawei, την πιο σαφή ένδειξη ότι δεν θα εξαιρεθεί από τα δίκτυα 5G έδωσε η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας, παρά τις πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποκλειστεί.

Ο Πρόεδρος της Bundesnetzagentur – της αρμόδιας ομοσπονδιακής επιτροπής – σημείωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times: «Η θέση της Bundesnetzagentur είναι ότι κανένας πάροχος εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της Huawei, δεν πρέπει να εξαιρεθεί».

Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα παροτρύνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να απαγορεύσει τη Huawei από τα δίκτυά τους, υποστηρίζοντας ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία του κινεζικού ομίλου για κατασκοπεία ή σαμποτάζ.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, αυξήθηκαν τα έσοδα του πρώτου τριμήνου για τη Vivendi, με βοήθεια από την ισχυρή ανάπτυξη της θυγατρικής της, Universal Music Group (UMG).

Ο γαλλικός όμιλος τηλεπικοινωνιών ενημέρωσε ότι τα έσοδα για την περίοδο ήταν 3,46 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τα 3,12 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v