Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Q1

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Εδραιώνεται πάνω από τις 12.000 μονάδες ο DAX 30. Πιέσεις στον χρυσό.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να δίνουν προτεραιότητα στα εταιρικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα αποτελέσματα της Goldman Sachs και της Citigroup οδήγησαν τη Wall Street σε οριακές απώλειες. Στον αντίποδα, σήμερα ικανοποίησαν τα αποτελέσματα των Johnson & Johnson και της Bank of America.

Στην Ευρώπη, η μετοχή της γερμανικής εταιρεία λιανεμπορίου Zalando «εκτοξεύτηκε» 11% καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε ότι αναμένει λειτουργικά κέρδη για το α΄τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Hays στο Λονδίνο υποχώρησε 3% παρά την αύξηση στα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου.

Στο μεταξύ, ανοδικά κατά 3% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο κινήθηκε η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην Ευρώπη των 28 κινήθηκε ανοδικά κατά 2,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις πρώτη εκτίμηση.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, η παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα αυξήθηκε 5,2% στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ και κατά 4,9% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στις 3,1 μονάδες, έναντι δημοσκόπησης που το έβλεπε στις 0,8 και ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στο μείον 3,6.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού ινστιτούτου ZEW και το Reuters η βελτίωση του οικονομικού κλίματος βασίζεται στην ελπίδα ότι το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον θα αναπτυχθεί με λιγότερο αδύναμο ρυθμό από ότι προβλεπόταν προηγουμένως.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,29% στις 389 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,44% στις 7.469 μονάδες, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,67% στις 12.101 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,36% στις 5.528 μονάδες.

Στον αντίποδα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 9.497 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,12% στις 21.918 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,3% στα 63,59 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 1% στα 1.277 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1292 από 1,1304 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v