Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Οριακή πτώση σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τα στοιχεία για την κινεζική ανάπτυξη. Κέρδη 1,9% για τη γερμανική τράπεζα.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά τα θετικά στοιχεία για την κινεζική ανάπτυξη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά 0,1% στις 389 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται 0,1% υψηλότερα στις  12.101 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,1% στις 7.456 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες στις 5.528 μονάδες. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Commerzbank ενισχύεται 1,9% μετά την είδηση ότι η ολλανδική ING έχει εκφράσει ενδιαφέρον για μια συγχώνευση με τη γερμανική τράπεζα. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο 2,5 μονάδων βάσης στο 0,088%, επίπεδο που είναι το υψηλότερο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τo πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης συρρικνώθηκε στα 27 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο από 37 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ετήσια βάση το πλεόνασμα του μπλοκ συρρικνώθηκε στο 2,9% του ΑΕΠ της ευρωζώνης από 3,3% τον προηγούμενο μήνα.

Οι ασιατικές μετοχές γύρισαν σε θετικό έδαφος μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το ΑΕΠ της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,4% το πρώτο τρίμηνο. Η ανάπτυξη έλαβε στήριξη από το άλμα της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο κατά 8,5%, το μεγαλύτερο των τελευταίων 4,5 ετών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v