Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Στο επίκεντρο εταιρικά κέρδη και έσοδα πρώτου τριμήνου. Πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα κέρδη δημοσίευσε η Deutsche Bank. Προειδοποιήσεις από την RBS για την αβεβαιότητα του Brexit. Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της Amazon.

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο trading της Παρασκευής, με τους επενδυτές να αναμένουν ακόμη ένα σετ εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολισθαίνει 0,2%, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,1%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κυμαίνεται οριακά υψηλότερα (+0,03%), ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο ελαφρώς χαμηλότερα (-0,05%).

Στο εταιρικό μέτωπο, πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου δημοσίευσε η Deutsche Bank, μετά την ανακοίνωση χθες της κατάρρευσης των συνομιλιών για την ιστορική συγχώνευση με την Commerzbank.

Η γερμανική τράπεζα ενημέρωσε ότι είχε 201 εκατ. ευρώ κέρδη για τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς. Πρόκειται για άνοδο 67% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ είναι υψηλότερα από τα 29 εκατ. που προέβλεπαν αναλυτές έρευνας του Reuters. Τα έσοδα υποχώρησαν 9%. 

Καθαρά κέρδη £707 εκατ. ($912,2 εκατ.) είχε η Royal Bank of Scotland το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, σημειώνοντας πτώση κατά 11% απότα £792 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ξεπέρασε τις προλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για £546 εκατ. Ωστόσο, οι μετοχές της υποχωρούν 5%, στο πρωινό trading, καθώς η τράπεζα προειδοποίησε για επερχόμενες προκλήσεις λόγω της αβεβαιότητας του Brexit.

Τους στόχους της για παράδοση των προϊόντων μέσα σε μόλις μία μέρα, σε μέλη της που είναι εγγεγραμμένα στο Prime, αντί για δύο ημέρες, παρουσίασε η Amazon.com. 

Kατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, ενημέρωσε ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά τα κέρδη, με το guidance ωστόσο για το δεύτερο τρίμηνο να κινείται χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις τους.

Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν $7,09  έναντι $4,72 που προέβλεπε έρευνα της Refinitiv. Τα έσοδα έφτασαν τα $59,7 δισ. έναντι εκτίμησης επίσης για $59,7 δισ.Ο τομέας των Amazon Web Services είχε έσοδα $7,7 δισ. σε ευθυγράμμιση με την εκτίμηση του FactSet.

Τα συνολικά έσοδά της αυξήθηκαν 16,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καταγράφοντας τον πιο αδύναμο ρυθμό από το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται ελαφρώς ανοδικά (+0,05%), το δολάριο με σταθεροποιητικές κινήσεις διαμορφώνεται στα 111,63 γεν, ενώ η στερλίνα με μικρά κέρδη, αλλάζει χέρια στο $1,2905. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,5%, στα 64,88  δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v