Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές υπό «βροχή» αποτελεσμάτων

Στο επίκεντρο τα εταιρικά κέρδη και έσοδα πρώτου τριμήνου. Αντιμέτωπη με αυξημένα κόστη ύψους $1 δισ. η Boeing λόγω των Max 737. Ακόμη μία άνοδο στα καθαρά κέρδη κατέγραψε η Credit Suisse ($735 εκατ.), ενισχύθηκαν οι πωλήσεις της Novartis.

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές υπό «βροχή» αποτελεσμάτων

Ηπιες αρνητικές κινήσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν μία σειρά από εταιρικά αποτελέσματα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,5%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολισθαίνει κατά 0,6%, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,4%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κυμαίνεται 0,6% χαμηλότερα, όπως και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο.

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία των μεγάλων εταιρειών της Wall Street οδήγησαν τον Nasdaq και τον S$P 500 σε ρεκόρ υψηλά.

Οι μετοχές στηρίζονται επίσης και από τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου, μετά το άλμα του brent στο πιο υψηλό σημείο από την 1η Νοεμβρίου. Οι τιμές του αργού κινούνται υψηλά, αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν καθολικές κυρώσεις σε όσες χώρες αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο.

Στις αγορές εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό σήμερα υποχωρεί 0,5%, στα 65,94 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στα $74,15.

Εταιρικά κέρδη και νέα

Αποτελέσματα που είναι σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες της Wall Street δημοσίευσε η Boeing, με τα έσοδα να είναι ελαφρώς υψηλότερα από τα αναμενόμενα.

Ωστόσο, λόγω της καθήλωσης των MAX 737, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ήρθε αντιμέτωπη με αυξημένα κόστη ύψους $1 δισ. τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου, καθώς και ότι εγκαταλείπει το outlook του 2019. Όπως ανακοίνωσε, σταματάει την επαναγορά μετοχών.

Ακόμη μία άνοδο στα καθαρά κέρδη κατέγραψε η Credit Suisse το πρώτο τρίμηνο του 2019, την πρώτη περίοδο που δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το τριετές σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Η τράπεζα ενημέρωσε ότι είχε καθαρά κέρδη 749 εκατ. ελβετικά φράγκα ($735 εκατ.) σημειώνοντας 8% αύξηση σε ετήσια βάση. Εναν χρόνο νωρίτερα ήταν 694 εκατ.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μικρότερα καθαρά κέρδη -στα 692 εκατ. ελβετικά φράγκα- σύμφωνα με έρευνα του Reuters. 

Ενισχύθηκαν οι πωλήσεις της Novartis τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα $3,25 δισ. από $2,98 δισ. το περσινό αντίστοιχο διάστημα.

Η Occidental Petroleum έκανε προσφορά $76 ανά μετοχή για την AnadarkoPetroleum, την Τετάρτη, πρόταση που κινείται υψηλότερα από την αυτή της Chevron, σύμφωνα με το CNBC.

Η νέα προσφορά που έρχεται από την Occidental, η οποία στάλθηκε μέσω επιστολής στο διοικητικό συμβούλιο της Anadarko, αφορά τα μισά σε μετρητά και μισά σε μετοχές. Η Occidental σημειώνει ότι το ντιλ αποτιμά την Anadarko σε $57 δισ. συμπεριλαμβανομένου χρέους, 20% premium από το ντιλ που προσφέρει η Chevron.

Επένδυση 900 εκατ. ευρώ θα κάνει η SoftBank στη γερμανική εταιρεία fintech Wirecard, με την απόκτηση μεριδίου 5,6%, ως μέρος της στρατηγικής συνεργασίας τους στις ψηφιακές πληρωμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v