Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Στο επίκεντρο εταιρικά κέρδη πρώτου τριμήνου. $3 δισ. «στην άκρη» κράτησε το Facebook για αναμενόμενο πρόστιμο στις ΗΠΑ. Μπλόκο από τη Βρετανία στη συγχώνευση Asda και Sainsburry. Πτώση 27% στα κέρδη της UBS.

Πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν ακόμη ένα σετ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,6%, ενώ στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει 0,4%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κινείται σταθεροποιητικά, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο υποχωρεί 0,1%.

Ενισχύονται οι μετοχές του Facebook μετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων για τους πρώτους τρεις μήνες του 2019.

Το κοινωνικό δίκτυο ενημέρωσε ότι είχε ισχυρή αύξηση τριμηνιαίων πωλήσεων, ενώ άφησε ενδείξεις ότι ίσως είναι κοντά στην επίλυση αμερικανικής έρευνας για τα προσωπικά δεδομένα, κατευνάζοντας έτσι τις ανησυχίες των επενδυτών για τις επιπτώσεις των ρυθμιστικών «απειλών».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου έκαναν άλμα 26%, ενώ οι μηνιαίοι επισκέπτες στη βασική ιστοσελίδα του δικτύου ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η εταιρεία δέσμευσε $3 δισ. για το πιθανό πρόστιμο από την έρευνα της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC).

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού μπλόκαρε την προτεινόμενη συγχώνευση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Asda -που ανήκει στη Walmart- από την αντίστοιχη εμπορική επιχείρηση Sainsbury.

Η Αρχή σημείωσε στην τελική έκθεσή της την Πέμπτη ότι το ντιλ θα οδηγούσε σε αυξημένες τιμές στα καταστήματα, το διαδίκτυο και σε πολλά βενζινάδικα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι δύο επιχειρήσεις –Sainsburry και Asda- είχαν κλείσει τη συμφωνία τον περσινό Απρίλιο.

Υποχώρησαν 27% τα καθαρά κέρδη της UBS το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με την ελβετική τράπεζα να επικαλείται προκλητικές συνθήκες στην αγορά.

Όπως μεταδίδει το CNBC, τα καθαρά κέρδη ήταν $1,1 δισ. έναντι πρόβλεψης του Reuters που έκανε λόγο για $848 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v