Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όγδοη ημέρα ανόδου για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο σκαρφάλωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές με ώθηση από το ράλι του αργού. Άλμα 18% για την Thomas Cook. Πιέσεις στις ιταλικές τράπεζες.

Mε κέρδη έκλεισαν την Τρίτη οι ευρωπαϊκές μετοχές για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες μετά την άνοδο της Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ και το ράλι του αργού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε 0,23% στις 391 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. Το σερί των οκτώ διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων είναι το μεγαλύτερο από τον Οκτώβριο του 2017

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,11% στις 12.235 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,2% στις 5.591 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,85% στις 7.523 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ισπανικός IBEX διολίσθησε 0,57% στις 9.527 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,2% στις 21.897 μονάδες.

Οι ιταλικές τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν μεγάλη πτώση μετά τα επίσημα στοιχεία που έδειξαν επιδείνωση της κατάστασης του ιταλικού χρέους.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη υποχώρησε αναπάντεχα κατά 0,7 μονάδα τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διολίσθησε στις -7,9 μονάδες από -7,2 τον Μάρτιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στο -7.

Στο ταμπλό, η βελγική Umicore υποχώρησε πάνω από 17% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της για τα κέρδη το 2020.

Πτώση 1,7% σημείωσε η μετοχή της Volkswagen μετά την είδηση ότι οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ερευνούν την καταβολή μπόνους σε στέλεχος.

Άλμα 18% πραγματοποίησε η μετοχή της Thomas Cook. Το Sky News μετέδωσε ότι η εταιρεία έχει δεχτεί πρόταση για πιθανή εξαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v