Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης της Ιταλίας από την S&P την Παρασκευή δίνει ώθηση στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο. Αρνητικά πρόσημα στην Ισπανία μετά τις εκλογές. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητική εικόνα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ η επιβεβαίωση της αξιολόγησης της Ιταλίας από την S&P την Παρασκευή δίνει ώθηση στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο, ενώ ήπιες πιέσεις δέχεται η Ισπανία, στον απόηχο των χθεσινών εκλογών.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κομισιόν, έδειξαν πως το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη επιδεινώθηκε τον Απρίλιο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα, καθώς και τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη και στην εξέλιξη των σινοαμερικανικών εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% στις 389 μονάδες, κατά 0,28% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.407 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.552 μονάδες, κατά 0,35% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.273 μονάδες και κατά 0,23% ο ιταλικός FTMIB στις 21.690 μονάδες, ενώ πτώση 0,8% καταγράφει ο ισπανικός IBEX στις 9.430 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που σημειώνουν οριακές μεταβολές μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v