Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Απότομη πτώση του ΡΜΙ μεταποίησης στην Κίνα τον Απρίλιο. Διευρύνθηκε η ζημία της Lufthansa το πρώτο τρίμηνο, χαμηλότερα από τα αναμενόμενα τα έσοδα της Aplhabet (Google). Αποφάσεις νομισματικής πολιτικής ανακοινώνει την Τετάρτη η Fed.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ηπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, μετά τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία μεταποίησης της Κίνας για τον Απρίλιο.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχωρεί 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται ελαφρώς (+0,05%), στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει 0,2%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται καθοδικά κατά 0,2%, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κινείται οριακά ανοδικά.

Απότομη πτώση στην κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα σημειώθηκε τον Απρίλιο, μετά την ισχυρή άνοδο του Μαρτίου. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, ο δείκτης διολίσθησε στις 50,1 μονάδες από το υψηλό εξαμήνου των 50,5 του Μαρτίου.

Στην Ασία, ο MSCI εκτός Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησε κατά 0,7%, ενώ οι αγορές στην Ιαπωνία είναι κλειστές αυτή την εβδομάδα, λόγω εθνικής αργίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα ανακοινώσει τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη. Αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, καθώς αναζητά να ισορροποήσει την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη έναντι του χαμηλού πληθωρισμού.

Στο εταιρικό μέτωπο, τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της Alphabet -μητρικής εταιρείας της Google- δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η πτώση οδηγεί τη μετοχή της σε απώλεις κατά 7% στο afterhours trading και αφαιρεί περισσότερα από $60 δισ. από την κεφαλαιοποίηση της Alphabet.

Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν $11,9 έναντι προσδοκίας για $10,61, ενώ τα έσοδα έφτασαν στα $36,34 δισ. έναντι πρόβλεψης για $37,33 δισ.

Την ίδια ώρα, διευρύνθηκε σημαντικά η καθαρή ζημία της Lufthansa τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, καθώς το κόστος καυσίμων και η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα επιβάρυναν τα αποτελέσματα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η καθαρή επιβάρυνση ήταν 342 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τη ζημία 39 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα φτάσει στα 193 εκατ. σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του FactSet.

Κατά 12% υποχώρησαν τα κέρδη της ΒΡ το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία που απέδωσε την κίνηση τις πιο αδύναμες τιμές και τα πιο αδύναμα περιθώρια. O βρετανικός κολοσσός στον τομέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου ενημέρωσε ότι τα κέρδη υποχώρησαν στα $2,1 δισ. τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου, από $2,39 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Πτώση κατά 10% σημείωσε στα καθαρά κέρδη η Banco Santander τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, μετά την επιβάρυνση που σχετιζόταν με κόστη αναδιάρθρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία, πωλήσεις assets και εκποιήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v