Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακά κέρδη για το βρετανικό χρηματιστήριο

Υποτονική κίνηση για τον FTSE 100 σε μια ημέρα κατά την οποία τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν κλειστά. Στις ανακοινώσεις της FED εστιάζουν οι επενδυτές.

Οριακά κέρδη για το βρετανικό χρηματιστήριο

Οριακά κέρδη καταγράφει η βρετανική αγορά μετοχών, το μόνο μεγάλο χρηματιστήριο που λειτουργεί σήμερα στην Ευρώπη. Ο FTSE 100 βρίσκεται στις 7.443 μονάδες με άνοδο 0,14%.

Στην ίδια στιγμή, το δολάριο έμεινε μακριά από το πρόσφατο υψηλό για τη φετινή χρονιά, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επίσης κρατήθηκαν υψηλότερα από τα χαμηλά του Μαρτίου καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις από την FED. Η τελευταία δεν αναμένεται να μεταβάλει τα επιτόκια και την θέση της για τη νομισματική πολιτική.

Η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου έμεινε πάνω από το 2,5%, έχοντας ανέβει από το 2,3% στο οποίο βρέθηκε τον Μάρτιο εξαιτίας των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία και την ανάπτυξη, οι οποίες οδήγησαν επενδυτές στην ασφάλεια των ομολόγων.

Το αργό πετρέλαιο (Brent) υποχωρεί 0,7% στα 71,54 δολάρια το βαρέλι καθώς οι φόβοι για κλιμάκωση των εντάσεων στην πετρελαιοπαραγωγό Βενεζουέλα περιορίστηκαν, ενώ τα αποθέματα των ΗΠΑ κατέγραψαν απροσδόκητη άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v