Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Βουτιά πάνω από 15% για την μετοχή της Thomas Cook, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων. Στο επίκεντρο η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από τον Τραμπ ως προς τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και τα μέτρα που θα αφορούν και τη Huawei.

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά την αρνητική πρωινή κίνηση. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,5%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 και στο Παρίσι ο CAC επίσης κατά 0,2%. Κέρδη 0,4% σε Μαδρίτη και Μιλάνο.

Υποχωρούν οι φόβοι για τον εμπορικό πόλεμο, μετά και την είδηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να καθυστερήσουν την επιβολή δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων έως και έξι μήνες.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο η κυβέρνησή του κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως προς τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και αναγγέλλει τη λήψη μέτρων για την προστασία τους. Η κίνηση ανοίγει τον δρόμο για να απαγορευτεί η πρόσβαση της εταιρείας-κολοσσού των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας Huawei.

Στην Ασία οι μετοχές κινήθηκαν με αντίθετα πρόσημα, μετά την κήρυξη εθνικής απειλής κατά του αμερικανικού τομέα τεχνολογίας από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Thomas Cook Group ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει λάβει πολλές προσφορές για την αεροπορική της επιχείρηση και ότι η απώλεια προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2019 είχε διευρυνθεί.

Ο βρετανικός ταξιδιωτικός οργανισμός σημείωσε ότι για τους έξι μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου, οι απώλειες προ φόρων ήταν 1,45 δισ. στερλίνες ($1,86 δισ.), σε σύγκριση με τη ζημία ύψους £303 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του έτους χρήσης 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το MarketWatch, τα έσοδα για τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν £3,02 δισ. σε σύγκριση με τα £3,22 δισ. πέρυσι. Η εταιρεία προβλέπει ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων το δεύτερο εξάμηνο θα είναι λιγότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι. Η μετοχή της κάνει βουτιά πάνω από 15%.

Επιστρέφοντας στο πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης, οι Βρετανοί βουλευτές που υποστηρίζουν το  Brexit διαμηνύουν ότι θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία Αποχώρησης της Μέι, για τέταρτη φορά στις αρχές Ιουνίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται οριακά, στο $1,1207.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v