Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζουν τα κέρδη οι ευρωαγορές μετά τα tweet του Τραμπ

Μπαράζ αναρτήσεων στο Twitter από τον Αμερικανό Πρόεδρο.«Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις, με ευχάριστο τρόπο, ελπίζουμε ότι δεν θα προσπαθήσουν ξανά να αναθεωρήσουν τη συμφωνία!», τονίζει για την Κίνα. Στα $82,4 δισ. αποτιμήθηκε η Uber στην πολυαναμενόμενη ΙΡΟ.

Περιορίζουν τα κέρδη οι ευρωαγορές μετά τα tweet του Τραμπ

Μικρότερα τα κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές τις μεσημεριανές ώρες. «Φωτιά» πήρε το Twitter, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να δημοσιεύει τη μία μετά την άλλη ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο και τα κλικ των χρηστών να αυξάνονται ταχύτατα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζει ότι δεν είναι «σε καμία απολύτως βιασύνη» για να οριστικοποιήσει την εμπορική συμφωνία με την Κίνα, την ώρα που οι διαπραγματευτές και των δύο πλευρών ετοιμάζονται για τη δεύτερη μέρα συνομιλιών στην Ουάσιγκτον.

«Οι συνομιλίες με την Κίνα συνεχίζονται με πολύ ευχάριστο τρόπο -δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη για βιασύνη- καθώς οι δασμοί 25% σε προϊόντα αξίας $250 δισ. πληρώνονται πια στις ΗΠΑ από την Κίνα», σημειώνει.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,2%, στο Παρίσι ο CAC κινείται ανοδικά κατά 0,4%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κυμαίνεται 0,3% υψηλότερα, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο 0,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 0,5%.

Σε ισχύ τέθηκε σήμερα η αύξηση στο 25% των αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, κλιμακώνοντας τις σινοαμερικανικές εμπορικές εντάσεις, την ώρα που οι αντιπροσωπείες των δυο πλευρών προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να καταλήξουν σε κάποια εμπορική συμφωνία.

Σε μια πρώτη αντίδραση, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε την «βαθύτατη λύπη» του για την απόφαση των ΗΠΑ, λέγοντας πως θα λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Έντονη μεταβλητότητα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή επικεντρωμένη στην εξέλιξη της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης. Οι κινεζικές μετοχές, εξαιρετικά ευμετάβλητες, κατέγραψαν σημαντική πτώση αμέσως μόλις τέθηκαν σε ισχύ οι υψηλότεροι δασμοί, στη συνέχεια όμως έκαναν ράλι.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ανοδικά κινήθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάρτιο, εν μέσω διεθνών εμπορικών εντάσεων, παρέχοντας κάποια ανακούφιση στις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι εξαγωγές προϊόντων αυξήθηκαν κατά 1,5% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ενώ οι εισαγωγές κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,4%.

Στο εταιρικό μέτωπο, στα $82,4 δισ. αποτιμήθηκε η Uber Technologies κατά την αρχική δημόσια προσφορά της την Πέμπτη, στο χαμηλό σημείο του εύρους τιμών που είχε θέσει ως στόχο. Όπως μεταδίδει το Reuters, το αποτέλεσμα της πιο πολυαναμενόμενης ΙΡΟ από το ντεμπούτο του Facebook δεν εντυπωσιάζει. Η Uber συγκέντρωσε $8,1 δισ. τιμολογώντας τη μετοχή στα 45 δολάρια, κοντά στο χαμηλό σημείο του εύρους τιμής-στόχου $44-$50.

Αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της γερμανικής εταιρείας Deutsche Post το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, με την εταιρεία να υποστηρίζει το guidance για φέτος. Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν 24%, στα 746 εκατ. ευρώ από 600 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα κινήθηκαν ανοδικά 4,1%,στα 15,35 δισ.

Ενισχύθηκαν τα καθαρά κέρδη της Telefonica τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, με την ισπανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία να στηρίζει το ετήσιο guidance.

Στην αγορά εμπορευμάτων το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,6%, στα 62,09 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με κέρδη 0,5% διαμορφώνεται στα $70,75. Ο χρυσός κινείται σταθεροποιητικά, στα 1.285,10 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v