Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές κινήσεις στις ευρωαγορές παρά τις απειλές Τραμπ

Το επίκεντρο τα νέα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου κατά της Κίνας. Προειδοποίησε τον Κινέζο πρόεδρο πως αν δεν έρθει στη σύνοδο της G20, οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών θα αυξηθούν αυτόματα. Ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής της Μέι.

Θετικές κινήσεις στις ευρωαγορές παρά τις απειλές Τραμπ

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, κόντρα στις νέες προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον προς το Πεκίνο. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη Δευτέρα την πεποίθηση ότι η Κίνα θα καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ, διότι το Πεκίνο έχει ανάγκη μια συμφωνία. Υπογράμμισε επίσης ότι η Huawei μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της συμφωνίας.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο κ. Τραμπ τόνισε ότι η Κίνα υποτιμάει το νόμισμά της, υποστηρίζοντας ότι κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό. Ο ίδιος προειδοποίησε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ πως αν δεν έρθει στη σύνοδο της G20, οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών θα αυξηθούν αυτόματα. 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,5%, στο Παρίσι ο CAC το ίδιο επίσης. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται καθοδικά κατά 0,1%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ανοδικά κατά 0,6%.

Οι νέες εξουσίες της ευρωπαϊκής τραπεζικής αρχής δεν αρκούν για να αποτρέψουν ένα «κύμα» βρώμικου χρήματος, που διαπερνά το μπλοκ, στο οποίο αποκαλύφθηκαν πρόσφατα σκάνδαλα, σημειώνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΒΑ).

Στην πρώτη συνέντευξη του από αυτή τη θέση, ο Χοσέ Μανουέλ Κάμπα δηλώνει στους Financial Times ότι η εντολή που δόθηκε στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών φέτος -μετά το σκάνδαλο της Danske Bank ύψους €200 δισ.- όσον αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ήταν ένας στενά συντονιστικός ρόλος παρά ένας που θα εξασφαλίσει ακόμη και άμυνες σε ολόκληρη την ΕΕ ενάντια σε τέτοιου είδους κέρδη.

Στη Βρετανία, τους δέκα υποψηφίους που πήραν το χρίσμα για την κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στον πρωθυπουργικό θώκο, ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή 1922 των Τόρις. Ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας θα γίνει από τους Συντηρητικούς βουλευτές την Πέμπτη. Οι πρώτοι δύο σε ψήφους υποψήφιοι που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο, θα τεθούν προς εκλογή από τα μέλη του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v