Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Οριακή πτώση σημείωσαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι. Θετικό πρόσημο για τους δείκτες σε Φρανκφούρτη και Μιλάνο. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό.

Οριακές διακυμάνσεις σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να ελπίζουν σε οριστική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας στη συνάντηση Τραμπ-Σι στη Σύνοδο των G20 στην Ιαπωνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Τετάρτη ότι μια συμφωνία με τον κινέζο πρόεδρο είναι πιθανή, προειδοποιώντας ωστόσο για επιπλέον δασμούς σε περίπτωση δεν υπάρξει συμφωνία.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για τους δασμούς ενόψει της συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών στη συνεδρίαση της G20 το Σαββατοκύριακο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, που θα ακυρώνει τον επόμενο γύρο επιπλέον αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων, θα παρατεθούν σε ξεχωριστά δελτία Τύπου και όχι σε κοινή ανακοίνωση, ανέφερε η εφημερίδα.

Στο μεταξύ, το οικονομικό κλίμα στις 19 χώρες του ευρώ υποχώρησε στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τριών ετών τον Ιούνιο, καθώς η εμπιστοσύνη κινήθηκε σημαντικά χαμηλότερα στις μεγαλύτερες οικονομίες του μπλοκ και κυρίως στη Γερμανία και την Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε ότι ο βασικός δείκτης οικονομικού κλίματος διολίσθησε στις 103,3 μονάδες από 105,2 έναν μήνα νωρίτερα. Είναι το πιο χαμηλό σημείο από τον Αύγουστο του 2016.

Η πτώση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις της αγοράς που ανέμενε να φτάσει στις 104,6 μονάδες.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε αμετάβλητος στις 382 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,2% στις 7.402 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,21% στις 12.271 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,13% στις 5.493 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% στις 9.147 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 0,26% στις 21.110 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,3% στα 59,22 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,5% στα 1.409 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1364 από 1,1371 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v