Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις Μνούτσιν στηρίζουν τις ευρωαγορές

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός με ένα σχέδιο. Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Σι έχουν πολύ στενή σχέση εργασίας», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, ενόψει της συνάντησης των δύο ηγετών, το Σάββατο.

Οι δηλώσεις Μνούτσιν στηρίζουν τις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος περνούν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, μετά την αρνητική πρωινή συνεδρίση. «Είμαστε στο 90% του δρόμου όσον αφορά τη συμφωνία με την Κίνα και πιστεύω ότι υπάρχει το μονοπάτι για την ολοκλήρωσή της», σημείωσε στο CNBC, ο Στίβεν Μνούτσιν ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Σι, στα τέλη της εβδομάδας.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι σίγουρος πως ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Κινέζος ομόλογός του μπορούν να σημειώσουν πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες κατά τη συνάντησή τους στη Σύνοδο της της G-20, το Σάββατο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,1%, στο Παρίσι ο CAC κυμαίνεται 0,2% υψηλότερα. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά κατά 0,5%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,2%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 600 βρίσκεται επίσης σε θετικό έδαφος (+0,1%).

Την πρωινή πτώση οδήγησαν τα σχόλια του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ο οποίος μετρίασε τις προσδοκίες για άμεση και επιθετική μείωση των επιτοκίων. Η Fed λειτουργεί ανεξάρτητη από πολιτικές πιέσεις, τόνισε ο πρόεδρός της Τζερόμ Πάουελ δίνοντας έμμεση απάντηση στις επιθυμίες του Λευκού Οίκου για ταχεία πτώση των επιτοκίων.

«Δημιουργείται βλάβη όταν η νομισματική πολιτική υποκύπτει στα πολιτικά συμφέροντα», τόνισε σε ομιλία του χθεςστο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη, μειώνοντας τις πιθανότητες για περικοπή επιτοκίων μέσα στον Ιούλιο. Υπογράμμισε, επίσης, πως το Κογκρέσο έχει θωρακίσει νομοθετικά την ανεξαρτησία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v