Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δύο μηνών οι ευρωαγορές μετά την ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας

Η συνάντηση Τραμπ-Σι και η συμφωνία για επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών φέρνει αισιοδοξία στους επενδυτές. Αλμα άνω του 2% στις αγορές πετρελαίου, με το βλέμμα στις περικοπές του ΟΠΕΚ.

Σε υψηλό δύο μηνών οι ευρωαγορές μετά την ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να μην προχωρήσουν στην επιβολή επιπλέον δασμών, σε μία προσπάθεια να ξεκινήσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 1,7%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,9%, ενώ στο Παρίσι ο CAC κατά 1%. Ανοδικά και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη (+0,8%) όπως και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο (+0,9%). Κέρδη 1,1% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε εξαιρετική την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας. «Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Σι, εξαιρετική θα έλεγα», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πλευρά των ΗΠΑ, όπως και της Κίνας.

Κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς οι Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και το Ιράκ υποστηρίζουν την παράταση των περικοπών παραγωγής αργού, για ακόμη έξι μήνες, ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στη Βιέννη.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,7%, στα 60,06 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με παρόμοια κέρδη (+2,8%) κυμαίνετα στα $66,57. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η πρώτη παράδοση του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα γίνει μέσα σε δέκα ημέρες, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV το βράδυ της Κυριακής.

Μία μέρα νωρίτερα εκτίμησε πως η Άγκυρα δεν θα υποστεί κυρώσεις από πλευράς των ΗΠΑ εξαιτίας της συμφωνίας της με τη Μόσχα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, απότομη επιβράδυνση σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Ιούνιο, φτάνοντας στο πιο αδύναμο σημείο από τον Ιανουάριο.

Ο ΡΜΙ της εταιρείας Caixin/Markit υποχώρησε στις 49,4 μονάδες, ενώ αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να φτάσει στις 50.

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό συρρίκνωση.

Επιβραδύνθηκε και ο μη μεταποιητικός δείκτης τον περασμένο μήνα. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, διολίσθησε στις 54,2 μονάδες από 54,3 τον Μάιο. 

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, διολίσθησε στις 54,2 μονάδες από 54,3 τον Μάιο. Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό συρρίκνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v