Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Στο τετ-α-τετ του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζίνπινγκ, το Σάββατο, είναι στραμένο το ενδιαφέρον. Lego και Blackstone εξαγοράζουν την εταιρεία του Μαντάμ Τισό, σε ένα ντιλ $7,6 δισ. Αρνητικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Θετικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Σύνοδο της G-20, στην Οσάκα, στην Ιαπωνία, όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ αναμένεται να έχουν συνάντηση το Σάββατο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,3%, στο Παρίσι ο CAC επίσης. Κέρδη 0,3% σε Μαδρίτη και Μιλάνο. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει επίσης θετική κίνηση κατά 0,2%.

Παραγωγική συνάντηση με τον Κινέζο Πρόεδρο το Σάββατο αναμένει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το Reuters. «Πιστεύω ότι θα είναι παραγωγική», υπογράμμισε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν διατηρήσει ισχυρή στάση εν αναμονή του τετ-α-τετ, με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου να καλεί την Ουάσιγκτον να ακυρώσει τις κυρώσεις και την πίεση κατά της Huawei. 

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με οδηγό τις εγχώριες αγορές της Κίνας, καθώς ο Shenzhen Composite κατέγραψε απώλειες κατά 1,1%.

Στον εταιρικό τομέα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Μαντάμ Τισό, η Merlin Entertainments εξαγοράζεται από το επενδυτικό τμήμα της Lego και τον Ομιλο Blackstone, σε ένα ντιλ που αποτιμά την επιχείρηση και το χρέος της σε σχεδόν 6 δισ. στερλίνες (7,6 δισ. δολάρια).

Όπως μεταδίδει το Reuters, υπό τη συμφωνία, οι μετοχές της Merlin αποτιμώνται στις 455 πένες η κάθε μία -premium 36,8% στο κλείσιμο της μετοχής στις 22 Μαΐου- δίνοντας στην εταιρεία επιχειρηματική αξία ύψους £5,905 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v