Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πτώση στο νήμα για τους δείκτες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Υποχωρεί το ευρώ. Άνοδος για πετρέλαιο.

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι ευρωαγορές καθώς η ισχυρή απασχόληση της Παρασκευής στις ΗΠΑ περιορίζει τις πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουλίου από τη Fed.

Στο μεταξύ, υποχώρησε περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, με τις θετικές ενδείξεις από τις χρηματοοικονομικές αγορές να μην καταφέρνουν να ηρεμήσουν τους επενδυτές, οι οποίοι αναμένουν μία εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, σύντομα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης του ερευνητικού οργανισμού Sentix διολίσθησε στις μείον 5,8 μονάδες, καταγράφοντας πτώση από το μείον 3,3 έναν μήνα νωρίτερα.

Ηταν η πιο χαμηλή ανάγνωση από τον Νοέμβριο του 2014, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσει στο 0,1.

Παράλληλα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,1% σε μηνιαία βάση τον Μάιο στη Γερμανία, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ξεπερνώντας την πρόβλεψη έρευνας του Reuters, για άνοδο κατά 0,5%.

Τον Απρίλιο οι εξαγωγές είχαν καταγράψει πτώση κατά 3,4%.

Οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 1,1% σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Στο εταιρικό μέτωπο, από σήμερα και από την Ασία ξεκινάει η Deutsche Bank μία από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις της επενδυτικής τράπεζας από την εποχή της οικονομικής κρίσης, με περικοπές 18.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο θα κοστίσει 7,4 δισ. ευρώ, την Κυριακή.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μείωση του κόστους λειτουργίας, επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων, μείωση προσωπικού και αποχώρηση από συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε μόλις 0,05% στις 389 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,05% στις 7.549 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στις 12.543 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,08% στις 5.589 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε χαμηλότερα 0,54% στις 9.284 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,04% στις 21.976 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,8% στα 57,93 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,2% στα 1.397 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1211 από 1,1226 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v