Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εμπορική αβεβαιότητα ρίχνει τις ευρωαγορές

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι σε αδιέξοδο, λόγω των κυρώσεων στη Huawei, σύμφωνα με την Wall Street Journal. SAP, Novartis, Publicis και Danske Bank δημοσιεύσουν αποτελέσματα. Αρνητικά και τα χρηματιστήρια στην Ασία.

Η εμπορική αβεβαιότητα ρίχνει τις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα εταιρικά αποτελέσματα και παρακολουθούν τις παγκόσμιες εμπορικές εξελίξεις.

Οι SAP, Novartis, Publicis και Danske Bank είναι μεταξύ αυτών που δημοσιεύουν κέρδη σήμερα, με τους επενδυτές ωστόσο να βλέπουν ότι η σινοαμερικανική εμπορική διαμάχη έχει επιπτώσεις στα εταιρικά αποτελέσματα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 1,1%, στο πιο χαμηλό από τις 18 Ιουνίου, στο Λονδίνο ο FTSE 100 0,4%, στο Παρίσι ο CAC κατά 0,6%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κατά 0,6%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 0,4%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 διολισθαίνει 0,6%, φτάνοντας στο πιο χαμηλό σημείο από τις 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου βρίσκονται σε αδιέξοδο, λόγω των κυρώσεων στην κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Huawei.

Στην Ασία, οι μετοχές κινήθηκαν αρνητικά, αφότου η Ιαπωνία ανακοίνωσε πτώση στις εξαγωγές της τον Ιούνιο (-6,7%), σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Με πτώση 1,97% έκλεισε ο Nikkei.

Στο πολιτικό σκηνικό, υπάρχει ακόμη χρόνος για να διαλυθεί το κοινοβούλιο της Ιταλίας και η χώρα να καταφύγει στις κάλπες μετά τη θερινή διακοπή των εργασιών του, προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Corriere della Sera, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v