Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Οριακά χαμηλότερα έκλεισαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Άνοδος για τους δείκτες σε Παρίσι και Μιλάνο. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα macro στην Ευρωζώνη και στις εταιρικές ειδήσεις.

Ειδικότερα, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Μάιο, αντισταθμίζοντας τις απώλειες των προηγούμενων δύο μηνών.

Όπως μεταδίδει το Reuters και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η παραγωγή στα εργοστάσια ενισχύθηκε κατά 0,9% τον Μάιο, σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Το αποτέλεσμα ήταν υψηλότερα από τις προσδοκίες για άνοδο 0,2%, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι ανέμεναν πτώση μέχρι 0,5%.

Η κίνηση αποδίδεται στην άνοδο της παραγωγής σε μη διαρκή καταναλωτικά προϊόντα, όπως ρούχα και συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία σημείωσαν άνοδο κατά 2,7%.

Στο μεταξύ, για τέταρτη φορά τους τελευταίους 13 μήνες υποβαθμίζει την πρόβλεψή της για τα κέρδη η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία έχει κρατήσει στην άκρη χρήματα για να καλύψει τη ρύθμιση για τις εκπομπές ρύπων από πετρελαιοκίνητα οχήματα καθώς και για τις ανακλήσεις που σχετίζονται με τους αερόσακους Takata.

Παράλληλα, πτώση 1,3% σημείωσαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σημειώνοντας μικρότερη πτώση από αυτή που αναμενόταν, εν μέσω αυξημένης πίεσης από τους αμερικανικούς δασμούς.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές περίμεναν ότι θα υποχωρήσουν κατά 2%, σε ετήσια βάση.

Την ίδια ώρα, οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση 7,3% σε σύγκριση με πέρυσι, υψηλότερη από το 4,5% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι, αλλά μικρότερη από το 8,5% του Μαΐου.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,04% στις 386 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,05% στις 7.505 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,07% στις 12.323 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,38% στις 5.572 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα 0,14% στις 9.293 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη μόλις 0,06% στις 22.182 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,3% στα 60,37 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1.410 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1253 από 1,1255 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v