Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Με τον πιο χαμηλό ρυθμό των τελευταίων 27 ετών «έτρεξει» η ανάπτυξη στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο (6,2%), αν και ήταν αναμενόμενο και αυτό καθησυχάζει τις αγορές. Εκκληση Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας για να διασωθεί η πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος περνούν οι ευρωπαϊκές μετοχές τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας, μετά τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα, εν μέσω εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,07%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,15%, στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει 0,32%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κατά 0,08%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,06%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται οριακά αρνητικά.

Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο της χρονιά με τον πιο χαμηλό ρυθμό των τελευταίων 27 ετών (6,2%).

Παράλληλα, τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις και τις επενδύσεις σε προϊόντα σταθερού εισοδήματος κινήθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Ηπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια σημειώνονταν μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ.

Στο εταιρικό μέτωπο, η κινεζική εταιρεία Huawei Technologies σχεδιάζει να προχωρήσει σε εκατοντάδες απολύσεις στις ΗΠΑ, καθώς είναι αντιμέτωπη με κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.

Οι απολύσεις αναμένεται να γίνουν κυρίως στη θυγατρική της Futurewei Technologies, η οποία ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη και απασχολεί περίπου 850 εργαζόμενους σε εργαστήρια στις ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι σε επτά από τις αποθήκες της Amazon στη Γερμανία θα απεργήσουν διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς για τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες αυτήν την εβδομάδα και με την αρχή να γίνεται από το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η συνομοσπονδία συνδικάτων ver.di.

Στο γεωπολιτικό πεδίο, οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας απηύθυναν χθες έκκληση για διάλογο, προκειμένου να διασωθεί η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ανήμερα της επετείου της υπογραφής της συμφωνίας πριν από τέσσερα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v