Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Οι δηλώσεις Τραμπ για τους δυνητικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας $325 δισ. δεν βοηθούν το κλίμα. Στο επίκεντρο και τα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Bank of America, Morgan Stanley, IBM και Netflix δημοσιεύουν κέρδη σήμερα.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ και η εμπορική σχέση ΗΠΑ-Κίνας επιστρέφουν στο επίκεντρο των επενδυτών στο trading της Τετάρτης.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,15%, στο Παρίσι ο CAC επίσης (-0,06%). Στη Μαδρίτη ο IBEX διολισθαίνει 0,30%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 0,17%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Τρίτη ότι οι δύο χώρες έχουν ακόμη πολύ δρόμο όσον αφορά το εμπόριο, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας $325 δισ. εάν το θελήσει.

Την ίδια ώρα, το βλέμμα στρέφεται και στα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες -JPMorganWells FargοGoldman Sachs– να δημοσιεύουν στοιχεία χθες. Σήμερα αναμένονται οι Bank of America, Morgan Stanley, IBM και Netflix.

Στο μέτωπο των δεδομένων, απότομη πτώση σημείωσαν οι ταξινομήσεις ευρωπαϊκών αυτοκινήτων τον Ιούνιο, συνεχίζοντας την καθοδική φετινή πορεία τους, η οποία έχει προκαλέσει προειδοποιήσεις κερδών από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler και τριμηνιαία ζημία στη BMW.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πωλήσεις υποχώρησαν 7,9%, στα 1,49 εκατ. αυτοκίνητα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Ηταν η χειρότερη μηνιαία πτώση από τον Δεκέμβριο.

Γαλλία και Ισπανία σημείωσαν επίσης απώλειες μεγαλύτερες από 8%, ενώ οι πωλήσεις σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο κινήθηκαν αρνητικά κατά 4,7% και 4,9% αντιστοίχως.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1,3% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, από 1,2% τον Μάιο. Η πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας έκανε λόγο για 1,2%. Αντίστοιχα ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Ιούνιο του 2018 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2017 είχε σημειώσει άνοδο 2%.

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Eurostat, ο ετήσιος πληθωρισμός τον περασμένο μήνα ήταν 1,6%, αμετάβλητος από τον Μάιο. Εναν χρόνο πριν, ήταν 2,1%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ελλάδα (0,2%), την Κύπρο (0,3%), τη Δανία και την Κροατία (0,5%). Τα πιο υψηλά ποσοστά ήταν στη Ρουμανία (3,9%), την Ουγγαρία (3,4%) και τη Λετονία (3,1%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v