Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ευρωαγορές με βαρίδι την τεχνολογία

Απώλειες σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη σε μια συνεδρίαση στην οποία το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στα αποτελέσματα τριμήνου και στις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολίσθησε 0,2%. Οι τεχνολογικές μετοχές περιόρισαν τις απώλειες και έκλεισαν με πτώση 1,4%, ενώ οι μετοχές του τομέα της υγείας έκλεισαν με άνοδο 0,8%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 0,9% στις 12.227 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε 0,5% χαμηλότερα στις 7.439 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC κατέγραψε πτώση 0,38% στις 5.550 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ έκλεισε με πτώση 0,63% στις 9.225 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05% στις 22.090 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Novartis πραγματοποίησε άλμα 3%. Η φαρμακευτική ανακοίνωσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Βουτιά 11% πραγματοποίησε η σουηδική εταιρεία Indutrade, ενώ σε ελεύθερη πτώση (20%) βρέθηκε η μετοχή της Asos.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, αναπάντεχη ανάκαμψη σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1% σε σύγκριση με τον Μάιο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, ανέμεναν πτώση κατά 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v