Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικότητα επικράτησε στην ευρωπαϊκή αγορά με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αμερικανικά επιτόκια.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν οριακές μεταβολές την Παρασκευή με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη Fed.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με ανεπαίσθητη άνοδο 0,1%. Οι μετοχές του τραπεζικού τομέα υποχώρησαν 0,9%, με «βαρίδι» τις ιταλικές τράπεζες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινήθηκε 0,21% υψηλότερα στις 7.508 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,03% στις 5.555 μονάδες, ενώ ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,03% στις 5.555 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ισπανικός IBEX υποχώρησε 0,6% στις 9.170 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB βούτηξε 2,03% στις 21.641 μονάδες.

Οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών δέχτηκαν πιέσεις μετά την ανακοίνωση του αρχηγού της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τον Λουίζτζι ντι Μάιο, αρχηγού των Πέντε Αστέρων.

Aπώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των Banco BPM, Ubi Banca και Unicredit.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Galapagos πραγματοποίησε άλμα 5,2 μετά την αναβάθμιση από την KBC Securities.

Άλμα 5,3% σημείωσε η μετοχή της AB InBev. Η μεγαλύτερη ζυθοποιία της χώρας ανακοίνωσε την πώληση της αυστραλιανής μονάδας την στην Asahi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v