Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές

Στις κινήσεις στην αγορά ομολόγων παραμένει επικεντρωμένη προσοχή των επενδυτών, που αναζητούν ενδείξεις για πιθανή ύφεση. Υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε θετικό πεδίο επιστρέφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη στις κινήσεις στην αγορά ομολόγων, αναζητώντας ενδείξεις για μια πιθανή ύφεση.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 1% στις 368 μονάδες, κατά 0,56% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.107 μονάδες, κατά 0,98% ο CAC του Παρισιού στις 5.288 μονάδες και κατά 0,96% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 11.522 μονάδες.

Το επενδυτικό κλίμα, που ήδη επιβαρύνεται από την επιβράδυνση της οικονομίας και τη συνεχιζόμενη σινοαμερικανική εμπορική ένταση, έγινε ακόμα πιο απαισιόδοξο τις τελευταίες ημέρες, με την αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων μεταξύ των 2ετών και 10ετών αμερικανικών ομολόγων, κίνηση που η αγορά θεωρεί πως αποτελεί σήμα επερχόμενης ύφεσης.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,9%-1,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v