Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές μετά το βήμα πίσω των Αμερικανών στο μέτωπο των δασμών. Συνεδριάζει σήμερα στην Ιταλία η Γερουσία για το θέμα της πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση. Συνεχίζονται οι αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ."Βουτιά" για το πέσο της Αργεντινής.

Γύρισαν ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αφαιρέσουν κινεζικά προϊόντα από τη λίστα με τους επιπρόσθετους δασμούς καθώς και την μετάθεση επιβολής  σε σειρά άλλων ειδών για τις 15 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον γνωστοποιήθηκε από το Πεκίνο ότι οι δυο πλευρές θα έχουν συνομιλίες σε δυο εβδομάδες.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,39% στις 371 μονάδες, κατά 0,14% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.236 μονάδες, κατά 0,76% ο CAC του Παρισιού στις 5.350 μονάδες, κατά 0,59% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 11.748 μονάδες, κατά 0,58% ο ισπανικός IBEX στις 8.726 μονάδες και κατά 1,14% ο ιταλικός FTMIB στις 20.494 μονάδες.

Στην Ιταλία συνεδριάζει σήμερα η Γερουσία προκειμένου να ορίσει ημερομηνία για την συζήτηση της πρότασης μομφής, μια εβδομάδα αφότου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκας δήλωσε πως η συγκυβέρνηση με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν είναι λειτουργική.

Εν τω μεταξύ, στο Χονγκ Κονγκ, κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις όπου χθες είχε κλείσει το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν απειλές από κινεζικά προπαγανδιστικά μέσα, που δημοσιοποίησαν βίντεο που έδειχνε στρατιωτικά οχήματα να συγκεντρώνονται στα σύνορα.

Προβληματισμό προκαλούν και οι εξελίξεις στην Αργεντινή, μετά τις ισχνές επιδόσεις του κεντροδεξιού –και φιλικού προς τις αγορές- προέδρου της χώρας Μαουρίτσιο Μάκρι στις προκαταρκτικές προεδρικές εκλογές, που οδήγησαν σε σημαντική πτώση του πέσο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v