Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Τα ισχνά στοιχεία της γερμανικής οικονομίας επιβαρύνουν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Καθυστέρηση της επιβολής νέων δασμών στα κινεζικά προϊόντα αποφάσισε ο Τραμπ, ενώ θα ξαναξεκινήσουν οι σινοαμερικανικές εμπορικές διαπραγματεύσεις. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Σε αρνητικό έδαφος "γύρισαν" τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την γερμανική οικονομία, που συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαίο επίπεδο το β' τρίμηνο.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,64% στις 370 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,58% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.209 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού καταγράφει απώλειες 0,94% στις 5.312 μονάδες, 1,07% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.624 μονάδες, 1,1% ο ισπανικός IBEX στις 8.598 μονάδες και 1,5% ο ιταλικός FTMIB στις 20.234 μονάδες.

Νωρίτερα, η απόφαση Τραμπ να καθυστερήσει την επιβολή νέων δασμών σε κινεζικές εισαγωγές  είχε προσφέρει ανακούφιση στους επενδυτές. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν την επιβολή δασμών σε κινητά τηλέφωνα, laptops και άλλα καταναλωτικά προϊόντα από την Κίνα, ελπίζοντας πως με τον τρόπο αυτόν θα περιοριστεί η επίπτωση στις εορταστικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, αναμένεται να ξαναξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για την επίλυση της εμπορικής διένεξης των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Στην Ευρώπη, η Ιταλική Γερουσία ανέβαλε για την επόμενη εβδομάδα τη συζήτηση για την κυβερνητική κρίση που μαστίζει τη χώρα, «φρενάροντας» έτσι για λίγο τις προσπάθειες του επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Εν των μεταξύ, σύμφωνα με το CNBC, Βρετανία και ΗΠΑ φέρεται να συζητούν μια μερική εμπορική συμφωνία που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου, μια ήμερα μετά την αναμενόμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άνοιγμα της Wall Street σε αρνητικό έδαφος δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,6%-0,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v