Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική κίνηση στις ευρωαγορές

Ηπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς η αισιοδοξία για τις επικείμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας αντισταθμίζονται από τον προβληματισμό για την εικόνα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σταθεροποιητική κίνηση στις ευρωαγορές

Κίνηση σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα για τις αγορές στην Ευρώπη, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών για τις επικείμενες νέες εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας αντισταθμίζεται από τον προβληματισμό για την υγεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και τις κινήσεις της ΕΚΤ. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα νέα μέτρα στήριξης με νέες αγορές κρατικών ομολόγων, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για τη σκοπιμότητα της κίνησης να διίστανται.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε αναπάντεχα τον Ιούλιο εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών ότι η οικονομία κινδυνεύει με ύφεση. Η συνολική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,6% τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση, έναντι εκτιμήσεων για οριακή άνοδο. 

Ο DAX στη Φρανκφούρτη άνοιξε με άνοδο 0,15% στις 12.144 μονάδες, ο FTSE 100 υποχωρεί 0,27% στις 7.251 μονάδες ενώ ο CAC 40 καταγράφει οριακή πτώση 0,01% στις 5.593 μονάδες. Ανοδικά κινούνται Μαδρίτη και Μιλάνο με τον FTSE MIB να εμφανίζει άνοδο 0,12% στις 21.980 μονάδες ενώ ο IBEX 35 ενισχύεται 0,17% στις 9.008 μονάδες.  

Το πετρέλαιο ενισχύεται οριακά 0,2% στα 56,4 δολάρια το βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,6% στα 1.516 δολάρια την ουγκιά.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v