Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές μετά την ήττα Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες ότι θα καταθέσει στη Βουλή των Κοινοτήτων πρόταση να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, μετά την ήττα του. Ανοδος 0,3% για τη βρετανική λίρα. Κέρδη 3% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ανοδικά οι ευρωαγορές μετά την ήττα Τζόνσον

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο χθες.

Στο επίκεντρο των επενδυτών και οι εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ, αφότου ξένα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ότι η επικεφαλής της κυβέρνησης, Κάρι Λαμ, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την επίσημη απόσυρση του νομοσχεδίου έκδοσης στην Κίνα, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης. Κέρδη 3% καταγράφει το  χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,3%, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 1%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά κατά 0,7%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει κέρδη κατά 1,6%. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σε θετικό έδαφος επίσης κατά 0,8%.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες ότι θα καταθέσει στη Βουλή των Κοινοτήτων πρόταση να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, μετά την οδυνηρή ήττα του καθώς τα μέλη του κοινοβουλίου ενέκριναν πρωτοβουλία με σκοπό την αναβολή του Brexit, που προβλέπεται να γίνει την 31η Οκτωβρίου και προκειμένου να αποτρέψει σήμερα την υπερψήφιση νόμου που απαγορεύει έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, οι 21 βουλευτές της συμπολίτευσης, των Συντηρητικών, οι οποίοι εναντιώθηκαν στη γραμμή της κυβέρνησης και ψήφισαν υπέρ της πρωτοβουλίας για να εμποδιστεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, αποπέμπονται από τις τάξεις του κόμματος, σύμφωνα με δημοσιογράφο του BBC που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση. 

Η στερλίνα σημειώνει κέρδη 0,31% με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο $1,2121.

Στο μέτωπο των δεδομένων, με ελαφρώς υψηλότερο ρυθμό ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον περασμένο μήνα.

Παρέμεινε ωστόσο σε χαμηλό επίπεδο, καθώς ο κυρίαρχος κλάδος των υπηρεσιών αντιστάθμισε μόνο εν μέρει την επιβράδυνση της μεταποίησης.

Σύμφωνα με την IHS Markit, ο τελικός σύνθετος δείκτης ΡΜΙ, που θεωρείται καλή ένδειξη για τη συνολική οικονομική υγεία, αυξήθηκε στις 51,9 μονάδες τον Αύγουστο από 51,5 τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v