Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Θετικός ο αντίχτυπος από τις αποφάσεις της ΕΚΤ. Κάτω από τα 1.500 δολ./oz o χρυσός. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια και να προχωρήσει σε μηνιαίες αγορές ομολόγων ύψους 20 δισ. ευρώ.

Στο μέτωπο του Brexit, η διαφορά μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις συνομιλίες για το Brexit είναι «πολύ μεγάλη» και οι βρετανικές προτάσεις για τα ιρλανδικά σύνορα υπολείπονται κατά πολύ αυτού που χρειάζεται, δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

«Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, αλλά θα παλέψουμε (ενάντια σε)…μια μη συμφωνία έως το τελευταίο λεπτό, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», δήλωσε ο Βαράντκαρ στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, η γερμανική, δεν είναι αντιμέτωπη με μεγαλύτερη κάμψη ή έντονη ύφεση, μετά τη συρρίκνωση της ελαφρώς το δεύτερο τρίμηνο, αλλά δεν υπάρχουν και σημάδια ανάκαμψης ακόμη, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο σημείωσε ότι «η γερμανική οικονομία περνάει μία αδύναμη φάση. Μία μεγαλύτερη κάμψη ή ακόμη και μία έντονη ύφεση δεν αναμένεται προς το παρόν. Ωστόσο, οι δείκτες δεν δείχνουν και σε οικονομική βελτίωση επίσης».

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,33% στις 391 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,31% στις 7.367 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,47% στις 12.468 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,22% στις 5.655 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα 0,61% στις 9.137 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 0,44% στις 22.181 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει πτώση 0,1% στα 55,05 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,7% στα 1.497 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,1066 από 1,1010 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v