Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η δράση της ΕΚΤ ενισχύει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μείωση του επιτοκίου καταθέσεων και νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αποφάσισε η ΕΚΤ. Εμμένει ο Τζόνσον στην απόσυρση του backstop. Ανέβαλε ο Τραμπ για δύο εβδομάδες την αύξηση των δασμών σε κινεζικές εισαγωγές.

Η δράση της ΕΚΤ ενισχύει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για μείωση επιτοκίου καταθέσεων και νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων. Την ίδια ώρα, το κλίμα βοηθούν και οι πιο ήπιοι τόνοι στη σινοαμερικανική εμπορική διαμάχη.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, από τις αρχές του καλοκαιριού ο Μάριο Ντράγκι και οι σύμμαχοί του στην ηγετική ομάδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στρώνουν το έδαφος για περισσότερη τόνωση.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,5%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,1%.

Στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα κατά 0,6%.

Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ ανοδικά 0,2% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,8%.

Οι μετοχές ενισχύθηκαν την Τετάρτη, αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε καθυστέρηση δύο εβδομάδων στην εφαρμογή των αυξημένων δασμών σε κινεζικές εισαγωγές αξίας $250 δισ.

Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον Nikkei στο Τόκιο να οδηγεί τα κέρδη. 

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, στο επίκεντρο παραμένει το Brexit και η αναστολή λειτουργίας του βρετανικού κοινοβουλίου. Ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε χθες τη δέσμευσή του για αφαίρεση του backstop -που αφορά τα ιρλανδικά σύνορα- από τη συμφωνία που έκλεισε η Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v