Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι πωλητές στις ευρωαγορές

Πτώση στις ευρωαγορές μετά από άνοδο δύο ημερών. Απώλειες άνω του 1% στα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο. Υποχωρεί το ευρώ. Πιέσεις στο πετρέλαιο.

Απώλειες κατέγραψαν οι ευρωαγορές εν αναμονή της έναρξης των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας.

Πίσω στην Ευρώπη, "ουσιαστικά αδύνατη είναι μία συμφωνία για το Brexit, εάν η ΕΕ ζητήσει από τη Βόρεια Ιρλανδία να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση του μπλοκ", είπε ο Μπόρις Τζόνσον στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το τηλεφώνημα είδε το φως της δημοσιότητας αφότου ένας αξιωματούχος του Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού The Spectator, δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για την κατάρρευση των συνομιλιών.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ανοδικά κινήθηκε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο, παρά την πτώση στις παραγγελίες.

H είδηση δίνει κάποια ελπίδα ότι ίσως η αναμενόμενη συρρίκνωση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο δεν θα είναι τόσο απότομη.

Σύμφωνα με το Reuters, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, έναντι πρόβλεψης για πτώση κατά 0,1%.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,10% στις 378 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,76% στις 7.143 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 1,05% στις 11.970 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,18% στις 5.456 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε χαμηλότερα 1,15% στις 8.940 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 1,14% στις 21.405 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,9% στα 52,28 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.507 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,0950 από 1,0994 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v