Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου ζητάει ο Μπόρις Τζόνσον, για να διασφαλίσει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ. Σταθερή η στερλίνα, στο $1,2850. Βλέπει να κατεβάζουν ταχύτητα τα κέρδη η AB InBev -βουτιά 10% για τη μετοχή της.

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή. Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει κατά 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,06%, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,2%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ επίσης κατά 0,1%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται σταθεροποιητικά. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 γυρίζει 0,1% καθοδικά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Πέμπτη ότι ζητάει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει τη διενέργεια εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για να διασφαλίσει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Αν θέλουν πραγματικά περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν αυτήν την καταπληκτική συμφωνία, τότε μπορούν να τον έχουν, αλλά πρέπει να συμφωνήσουν σε βουλευτικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου» σημείωσε ο κ. Τζόνσον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. 

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να προσφέρει παράταση του Brexit ως τις 31 Ιανουαρίου. 

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθαρή ζημιά £292 εκατ. ($369,45 εκατ.) είχε το τρίτο τρίμηνο η Barclays, καθώς οι δύσκολες συνθήκες της αγοράς και οι ανησυχίες για το Brexit συνέχισαν να επιβαρύνουν το κλίμα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η βρετανική τράπεζα είχε £292 εκατ. καθαρή ζημιά τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου. Τα στοιχεία του Reuters προέβλεπαν ότι θα έχει ζημιά £19,2 εκατ. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα η Barclays είχε καθαρά κέρδη £1 δισ.

Δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις τα κέρδη τρίτου τριμήνου της Amazon, οδηγώντας τη μετοχή της σε πτώση νωρίτερα κατά 9%, στις μετασυνεδριακές συναλλαγές. Αυτή την ώρα χάνει 6,7%.

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 4,23 δολάρια έναντι προσδοκίας για $4,62, υποχωρώντας για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, στα $2,1 δισ.

Τα έσοδα της Amazon έφτασαν στα $70 δισ. έναντι εκτίμησης για $68,8 δισ. ενώ οι διαδικτυακές υπηρεσίες της Amazon (AWS) διαμορφώθηκαν σε $9 δισ. έναντι πρόβλεψης για 9,1 δισ. δολάρια.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ζυθοποιίας του κόσμου, η Anheuser-Busch InBev είχε πιο αδύναμες πωλήσεις και κέρδη από ό,τι αναμενόταν το τρίτο τρίμηνο, με τις πιέσεις να προέρχονται από τα υψηλότερα κόστη εμπορευμάτων αλλά και τις αυξήσεις στις τιμές δύο μεγάλων αγορών, τη Νότια Κορέα και τη Βραζιλία.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία παραγωγής της μπύρας Stella Artois και Budweiser, υποβαθμίζει τον ετήσιο στόχο για τα κέρδη, λέγοντας ότι θα είναι «μέτρια» αντί των «ισχυρών» που προέβλεπε προηγουμένως. Η μετοχή της βουτάει 10%.

Ανοδο 8,2% σημειώνουν οι μετοχές της Kering, που έχει στην κατοχή της την μάρκα Gucci, μπαίνοντας σε πορεία για τα πιο ισχυρά ημερήσια κέρδη των τελευταίων δύο ετών.

Η γαλλική εταιρεία πολυτελών ειδών είχε αύξηση 11,6% στις συγκρίσιμες πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο. Η άνοδος των πωλήσεων της Gucci κατά 10,7% ήταν «πολύ ισχυρή» ενώ υπήρξε θερμή υποδοχή της νέας συλλογής Bottega Veneta.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v