Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Το κείμενο του νομοσχεδίου για τη συμφωνία του Brexit παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση, μετά την απόρριψη από τον πρόεδρο της Βουλής νέας ψηφοφορίας. Πτώση στα κέρδη της UBS το Q3, άνοδο 8% στα έσοδα της Novartis.

Αρνητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης παρουσίασε στη Βουλή η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας προηγουμένως ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει και τα τρία στάδια της συζήτησης και ψήφισής του, μέχρι την Πέμπτη, προκειμένου στη συνέχεια να περάσει προς έγκριση από τη Βουλή των Λόρδων.

Το νομοσχέδιο - στις 110 σελίδες του - προβλέπει με ποιο τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει την συμφωνία για το Brexit. 

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της βρετανικής Βουλής, Τζον Μπέκροου, απέρριψε το αίτημα να διεξαχθεί τη Δευτέρα νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία αποχώρησης.

«Οι σημερινές περιστάσεις είναι επί της ουσίας οι ίδιες με αυτές του Σαββάτου» δήλωσε ο κ. Μπέκροου, κατά την εξήγηση της ετυμηγορίας του για το αίτημα της κυβέρνησης. Μια νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία θα έθετε στο κοινοβούλιο το ίδιο ερώτημα δύο φορές, σημείωσε ο κ. Μπέκροου.

Ο κ. Μπέκρου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπορεί αντίθετα να ακολουθήσει τον δρόμο της ψήφισης από τη Βουλή όλων των απαιτούμενων νομοθετημάτων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να επιχειρήσει να λάβει ένα «ναι» ή «όχι» για τη συμφωνία. 

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της UBS το τρίτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, με πλήγμα από την επίδοση της επενδυτικής της τράπεζας, ενώ προειδοποίησε ότι οι εμπορικές διαμάχες και οι γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Η ελβετική τράπεζα ενημέρωσε ότι τα καθαρά κέρδη ήταν 1,05 δισ. δολάρια, από 1,25 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Κατά 8% αυξήθηκαν τα έσοδα της Novartis το τρίτο τρίμηνο, καθώς ωφελήθηκε από τις αυξημένες πωλήσεις στο σύνολο του χαρτοφυλακίου των φαρμάκων.

Τα έσοδα ήταν 2,04 δισ. δολάρια, από 1,88 δισ. το ίδιο περσινό διάστημα, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 10%, στα 12,17 δισ. Οι αναλυτές προέλβεπαν ότι τα έσοδα θα φτάσουν τα 2,47 δισ. και οι πωλήσεις τα 11,71 δισ.

Υπό το παραπάνω κλίμα, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,05%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,2%, στο Παρίσι ο CAC κατά 0,5%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 0,2%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 0,4%, ενώ ο Stoxx 600 κατά 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v