Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Άνοδος στα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Απώλειες στις αγορές σε Μιλάνο και Παρίσι. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Με μικτές διαθέσεις κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου επί της αρχής τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 17 Οκτωβρίου, αλλά την απόρριψη του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής των εφαρμοστικών νόμων.

Στο μεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα έληξε η ιδιαίτερη συνάντηση που είχαν στο Ουέστμινστερ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν παρουσία συμβούλων τους, με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε ένα χρονοδιάγραμμα με το οποίο να προχωρήσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Συμφωνία Αποχώρησης.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της εκπρόσωπος του Εργατικού κόμματος δήλωσε: «Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επανέλαβε την προσφορά του Εργατικού κόμματος στον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν σε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα συζήτησης, ελέγχου και αλλαγών στο νομοσχέδιο της

Συμφωνίας Αποχώρησης και επανέλαβε ότι οι Εργατικοί θα στηρίξουν τη διεξαγωγή γενικών εκλογών όταν απομακρυνθεί η απειλή μίας αποχώρησης χωρίς συμφωνία». Ωστόσο, πηγές από την πλευρά της κυβέρνησης δήλωσαν: «Ο Κόρμπιν κατέστησε σαφές ότι δεν έχει πολιτική εκτός από περισσότερες καθυστερήσεις και να περάσει το 2020 με δημοψηφίσματα».

Στο εταιρικό μέτωπο, αύξηση κατά 4,4% κατέγραψε η Heineken στα καθαρά κέρδη τους πρώτους εννέα μήνες του 2019.

Ειδικότερα, η εταιρεία με έδρα το Αμστερνταμ, που κατέχει επίσης τις μάρκες Sol, Birra Moretti και Tiger, είχε καθαρά κέρδη 1,67 δισ. ευρώ για τους εννέα μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 1,60 δισ. έναν χρόνο πριν.

Οι πωλήσεις μπύρας ενισχύθηκαν 2,3% το τρίτο τρίμηνο, με στήριξη από την Ασία-Ειρηνικό που αντιστάθμισε την πτώση στην Αμερική.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,11% στις 395 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,67% στις 7.260 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,34% στις 12.798 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε πτώση 0,08% στις 5.653 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα 0,05% στις 9.385 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε πτώση 0,6% στις 22.351 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,9% στα 55,18 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,6% στα 1.496 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1117 από 1,1124 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v