Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Λονδίνο

Οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν χθες τη συμφωνία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, αλλά όχι και το χρονοδιάγραμμα. Σταθερή η βρετανική λίρα. Στο εταιρικό μέτωπο, κέρδη 4,4% κατέγραψε η Heineken το πρώτο 9μηνο της χρονιάς.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Λονδίνο

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη. Το βρετανικό κοινοβούλιο ανάγκασε τον Μπόρις Τζόνσον να φρενάρει την πρόοδο όσον αφορά τη συμφωνία του Brexit.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο μικρότερη από 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,4%, στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,4%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 0,2% ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ χάνει 0,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα.

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα διατηρείται σταθερή και αλλάζει χέρια στο $1,2871. 

Η Βουλή ενέκρινε επί της αρχής τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 Οκτωβρίου, αλλά απέρριψε το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των εφαρμοστικών νόμων.

Οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν στην πρώτη ψηφοφορία τη συμφωνία αποχώρησης με 329 ψήφους υπέρ και 299 κατά. 

Αλλά ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν κατάφερε να περάσει αλώβητος και από τη δεύτερη ψηφοφορία, καθώς 322 είπαν «όχι» στο χρονοδιάγραμμα έναντι 308 που ψήφισαν «ναι».

Μετά το πέρας και της δεύτερης ψηφοφορίας, ο κ. Τζόνσον δήλωσε πως είναι ευχάριστο ότι το κοινοβούλιο αποδέχτηκε τις ευθύνες του και ενέκρινε τη συμφωνία αποχώρησης, προσθέτοντας ωστόσο πως τον δυσαρεστεί η καθυστέρηση. 

Στο εταιρικό μέτωπο, αύξηση κατά 4,4% κατέγραψε η Heineken στα καθαρά κέρδη τους πρώτους εννέα μήνες του 2019.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η εταιρεία με έδρα το Αμστερνταμ, που κατέχει επίσης τις μάρκες Sol, Birra Moretti και Tiger, είχε καθαρά κέρδη 1,67 δισ. ευρώ για τους εννέα μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 1,60 δισ. έναν χρόνο πριν.

Οι πωλήσεις μπύρας ενισχύθηκαν 2,3% το τρίτο τρίμηνο, με στήριξη από την Ασία-Ειρηνικό που αντιστάθμισε την πτώση στην Αμερική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v