Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η αισιοδοξία για το εμπόριο έδωσε στήριξη στης ευρωπαϊκές μετοχές. Πτώση 3,7% για τη μετοχή της HSBC.

Mε κέρδη έκλεισαν τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι αναμένει να υπογράψει ένα τμήμα της εμπορικής συμφωνίας πριν από το χρονοδιάγραμμα.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραχώρησε τρίμηνη παράταση του Brexit, την οποία αποδέχτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση 0,3% υψηλότερα. 

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε 0,09% υψηλότερα στις 7.331 μονάδες,. Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,37% στις 12.941 μονάδες, ενώ οριακή μεταβολή 0,15% σημείωσε ο CAC 40, στις 5.730 μονάδες.

Οι διεθνές αγορές έκλεισαν ανοδικά την Παρασκευή μετά τις πληροφορίες για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο, είδηση που οδήγησε υψηλότερα σήμερα τις ασιατικές αγορές, με πρωταγωνιστή τον δείκτη Shenzhen Composite στην Κίνα, που έκλεισε με κέρδη 1,46%.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην αμερικανική κεντρική τράπεζα, η οποία θα πάρει την Πέμπτη αποφάσεις για τα επιτόκια. Εχουν προηγηθεί δυο διαδοχικές μειώσεις από τη FED.

Παράλληλα, οι επενδυτές εξετάζουν και τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, η HSBC, ανακοίνωσε βουτιά 18% στα προ φόρων κέρδη του τρίτου τριμήνου έναντι της αντίστοιχης περιόδου την περασμένη χρονιά, στέλνοντας τη μετοχή 3,7% χαμηλότερα.

Η ολλανδική Phlips εμφάνισε στα EBITDA, στα 583 εκατ. ευρώ από 568 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν. Η μετοχή της εταιρείας περιόρισε κάποιες από τις αρχικές απώλειες και έκλεισε με πτώση 1,3%.

Άλμα 3,6% πραγματοποίησε η μετοχή της Eurofins Scientific, ενώ η Ubisoft έκλεισε 11,6% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v