Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται οι ευρωαγορές μαζί με την εμπορική αισιοδοξία

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου υποστηρίζει ότι η πρώτη φάση του ντιλ με το Πεκίνο πλησιάζει, ενώ ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου εξακολουθεί να ζητά απομάκρυνση των δασμών. Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Βρετανίας από την Κομισιόν.

Ενισχύονται οι ευρωαγορές μαζί με την εμπορική αισιοδοξία

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι όσον αφορά την προοπτική εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου υποστήριξε την Πέμπτη ότι η πρώτη φάση του ντιλ πλησιάζει, σύμφωνα με το Reuters, ενώ ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ εξακολουθεί να ζητά απομάκρυνση των δασμών.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, η Κομισιόν ξεκίνησε «διαδικασία επί παραβάσει» κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή δεν όρισε νέο Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως όφειλε, λόγω της παράτασης παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Κομισιόν έδωσε στη Βρετανία περιθώριο έως τις 22 Νοεμβρίου να απαντήσει στην σχετική επιστολή της, ημερομηνία μετά την οποία οι Βρυξέλλες θα αποφασίσουν αν θα λάβουν επίσημη απόφαση.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,45%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,58%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται 0,66% υψηλότερα, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,46%. Σταθερός ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί οριακά και αλλάζει χέρια στο $1,1017, το δολάριο ενισχύεται 0,1% έναντι του γεν, στα 108,54 γεν ανά δολάριο, ενώ η στερλίνα με μικρή πτώση (-0,05%), διαμορφώνεται στο $1,2875.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v