Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η εξέλιξη των σινοαμερικανικών εμπορικών διαπραγματεύσεων. Deal 16,2 δισ. δολαρίων για εξαγορά της Tiffany από την LVMH.

Με θετικά πρόσημα ξεκινά η εβδομάδα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ελπίζουν πως θα υπάρξει πρόοδος στην διευθέτηση της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης.

Το Σάββατο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε πως είναι εφικτή μέχρι το τέλος του έτους μια αρχική εμπορική συμφωνία με την Κίνα, ενώ σήμερα δημοσίευμα της στηριζόμενης από το κράτος κινεζικής εφημερίδας Global Times ανέφερε πως η Κίνα και οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε μια πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας και πως το Πεκίνο παραμένει δεσμευμένο στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για μια δεύτερη φάση ή ακόμα και μια τρίτη φάση εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, από το εταιρικό μέτωπο, η γαλλική LVMH κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας κοσμημάτων Tiffany, προς 16,2 δισ. δολάρια.

«Η απόκτηση της Tiffany θα ενισχύσει τη θέση της LVMH στα κοσμήματα και θα αυξήσει περαιτέρω την παρουσία της στις ΗΠΑ», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση LVMH και Tiffany. Οι δυο εταιρείες αναμένουν η συμφωνία να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,5% υψηλότερα, ο δείκτης  FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,4%, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,4% και κατά 0,6% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v