Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το εμπόριο έδωσε ώθηση στις ευρωαγορές

Ισχυρή άνοδο σημείωσε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 (+1,02%). Χαμηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά από δημοσιεύματα ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας μπορεί να επιτευχθεί εντός του έτους.

Ειδικότερα, η εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην κινεζική κυβέρνηση, σημείωνε πως το Πεκίνο παραμένει δεσμευμένο στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για μια δεύτερη φάση ή ακόμα και μια τρίτη φάση εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Νοέμβριο, όπως και αναμενόταν, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δείχνει ανθεκτική, μετά τη συρρίκνωσή της νωρίτερα φέτος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo ενισχύθηκε στις 95 μονάδες τον Νοέμβριο, από 94,7 τον Οκτώβριο. Το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου είναι σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στη Μεγάλη Βρετανία, με διαφορά έντεκα μονάδων προηγούνται οι Συντηρητικοί ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Survation.

Το 41% των ερωτηθέντων είπε ότι θα ψηφίσει τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ενώ το 30% θα στηρίξει τους Εργατικούς. Σύμφωνα με τον Τζον Ρέντουλ, τον επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της εφημερίδας Independent, που ανήρτησε τα στοιχεία αυτά στο Twitter, το ποσοστό των Συντηρητικών εμφανίζεται μειωμένο κατά μία μονάδα από την προηγούμενη εβδομάδα ενώ οι Εργατικοί κερδίζουν δύο μονάδες.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,02% στις 408 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,96% στις 7.396 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,63% στις 13.246 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,54% στις 5.924 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,1% στα 57,73 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,5% στα 1.456 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1009 από 1,1021 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v